ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές

10:24 - 31 Αυγ 2016 | Χρηματιστήρια
Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές
Η χθεσινή πτώση στην Wall Street και η στάση αναμονής για τις επόμενες κινήσεις της Fed καθιστούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 344 μονάδες, όπως και ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.812 μονάδες, κατά 0,1% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.453 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.628 μονάδες.

 

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να «δείξουν» αν τελικά η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων της τον Σεπτέμβριο.

 

Η HSBC, σε έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, αναφέρει πως οι επενδυτές φεύγουν από τις ευρωπαϊκές μετοχές με ρυθμό που έχει να δει η αγορά από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση. Στην έκθεσή της η HSBC σημειώνει πως η αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρώπη συνεχίζει να διώχνει τους επενδυτές από την περιοχή, με τις εκροές να συνεχίζονται για 26η εβδομάδα.

 

Εν τω μεταξύ, χθες η ευρωπαϊκή επιτροπή κεφαλαιαγοράς «χτύπησε καμπανάκι» για τις προοπτικές των ευρωπαϊκών αγορών, κάνοντας λόγο για επιδείνωσή τους λόγω της έντασης των πολιτικών ρίσκων, στα οποία περιλαμβάνεται και η απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.