ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακά κέρδη στη Wall - «Αναθυμιάσεις» προκάλεσε το αργό

23:58 - 07 Φεβ 2007 | Χρηματιστήρια
Η πτώση της τιμής του αργού «βάρυνε» τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, και «έριξε» τον Dow Jones από το ιστορικό υψηλό που κατέγραφε ενδοσυνεδριακά. Οι θετικές επιδόσεις της Cisco Systems στήριξαν τον τεχνολογικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο Dow Jones παρέμεινε αμετάβλητος στις 12.666,39 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,77% στις 2.490,39 μονάδες και ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά 0,14% στις 1.450,01 μονάδες.

«Από την προηγούμενη εβδομάδα, η αγορά κινείται σε θετικό έδαφος και τώρα πρέπει να αναρωτηθούμε τι πρόκειται να λειτουργήσει ως καταλύτης», σχολίασε ο Art Hogan της Jefferies & Co, προσθέτοντας «Ελπίζουμε να δούμε και άλλα αποτελέσματα όπως της Cisco, όμως αυτή τη στιγμή οι επενδυτές επικεντρώνονται στο τι θα ακολουθήσει.

Αφού «σκαρφάλωσε» ενδοσυνεδριακά στο υψηλό των 12.700 μανάδων, ο Dow δέχτηκε πιέσεις κυρίως από τις μετοχές της Alcoa και της Merck & Co. Στήριγμα για τον δείκτη αποτέλεσε η Caterpillar, και μερικές τεχνολογικές μετοχές όπως η Hewlett-Packardκαι η Intel.

Αρνητικό αντίκτυπο είχε στην αγορά η πτώση της τιμής του αργού το οποίο δεν κατάφερε να διατηρηθεί στα 60 δολάρια ανά βαρέλι, μετά και την έκθεση που δημοσίευσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με την επάρκεια των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Η τιμή του αργού για το συμβόλαιο του Μαρτίου διαμορφώνεται στα 58,01 δολάρια ανά βαρέλι, μειωμένη κατά 1,4% ή 84 λεπτά. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω τιμές είναι κατά 8% χαμηλότερες των αντίστοιχων περσινών.

Με θετικό πρόσημο κινήθηκε η μετοχή της Cisco, μετά και τα θετικότερα των εκτιμήσεων οικονομικά της αποτελέσματα. Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του συνόλου του έτους.

Κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Amazon.com, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την TiVo για την παρουσίαση ταινιών αλλά και τηλεοπτικών εκπομπών σε υπολογιστές.

Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Whirlpool καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη κατά 13%, αν και οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 25%.

Στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν κέρδη για πέμπτη ημέρα, καθώς τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα και τα ευοίωνα μακροοικονομικά που δημοσιεύτηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ στήριξαν τις αγορές.

Ειδικότερα, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 6.369,50 μονάδες, ο CAC 40 κατά 0,46% στις 5.703,00 μονάδες και ο DAX κατά 0,58% στις 6.915,56 μονάδες.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.