ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σύννεφα» στη Wall, ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη

16:28 - 08 Φεβ 2007 | Χρηματιστήρια
Αρνητικό είναι προσυνεδριακά το κλίμα στη χρηματαγορά της Νέα Υόρκης καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της εταιρικής κερδοφορίας θα τερματίσει το ανοδικό ράλι που έστειλε χθες το δείκτη Standard & Poor's 500 σε υψηλό εξαετίας.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων αναμένεται να βρεθεί ο κλάδος λιανικής. Αυτή την ώρα η Wal-Mart Stores υποχωρεί στην Ευρώπη,

Επίσης, η PepsiCo, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αναψυκτικών παγκοσμίως, δέχεται πιέσεις καθώς τα κέρδη της δεν υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, πτωτικά κινείται και η μετοχή της McDonald's.

Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν την κούρσα που ώθησε χθες τον S&P 500 στο υψηλότερο επίπεδo από το 2000 και τον Nasdaq στην όγδοη κερδοφόρα συνεδρίαση σε διάστημα εννέα ημερών, υπό τη θετική επίδραση των προβλέψεων της Cisco Systems για υψηλές πωλήσεις.

Ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται και στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, οι οποίες δεν κατάφεραν να συνεχίσουν το ανοδικό πενθήμερο ράλι. Η αγορά είχε προεξοφλήσει τη διατήρηση του κόστους δανεισμού στην ευρωζώνη στα ίδια επίπεδα και δε φαίνεται να αντιδρά θετικά.

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,33% στις 6.348,60 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στις 5.663,97 μονάδες, μειωμένος κατά 0,68% και στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,60% στις 6.874,41 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.