ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: «Ύποπτος» ο Σεπτέμβριος για τις διεθνείς αγορές

14:42 - 12 Σεπ 2016 | Χρηματιστήρια
JP Morgan: «Ύποπτος» ο Σεπτέμβριος για τις διεθνείς αγορές
«Ύποπτο» θεωρεί τον Σεπτέμβριο για τις διεθνείς αγορές η JP Morgan, καθώς υπάρχει αρκετά μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο παγκόσμια ανάπτυξη έχει πραγματικά ρυθμό.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της JP Morgan, οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα όχι και τόσο ήσυχο Σεπτέμβριο. 
Η περίοδος ηρεμίας που εξασφάλισαν οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, ειδικά τα προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων, πιθανόν τελειώνει. 


«Αναμένουμε μια σημαντική αύξηση της μεταβλητότητας, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο», αναφέρει χαρακτηριστικά η JP Morgan. 
Παράλληλα, η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής της Fed, σε σχέση με την χαλαρή νομισματική πολιτική της τρέχουσας περιόδου, εγκυμονεί συστημικό κίνδυνο για την αγορά και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των τιμών των μετοχών κατά 20% τα επόμενα τρία χρόνια.


Επίσης η νομισματική πολιτική συνέβαλλε σε μια αύξηση 10% στους δείκτες των κρατικών ομολόγων και 7% στην αύξηση του χρυσού.
Με βάση την παρελθούσα εμπειρία η μεταβλητότητα των μετοχών  τείνει να αυξηθεί κατά 20% με 30% το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Η απομόχλευση από συστημικά στρατηγικές θέσεις αυξάνουν την πραγματική μεταβλητότητα οδηγώντας σε εκροές 100 δισ. δολαρίων εξέλιξη που θα μπορούσε να ωθήσει την αγορά χαμηλότερα.


Φαίνεται ότι οι καθαρές θέσεις long-short επενδυτών έχουν ήδη προβλέψει έναν ασθενή Σεπτέμβριο, ωστόσο μόνο καθοδική διάσπαση των 2000 μονάδων στον S&P 500 θα επιδείνωνε το ήδη αρνητικό κλίμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.