ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Οι 5 λόγοι που θα «ρίξουν» τις αγορές

11:35 - 19 Σεπ 2016 | Χρηματιστήρια
Goldman Sachs: Οι 5 λόγοι που θα «ρίξουν» τις αγορές
Η μεταβλητότητα επέστρεψε γα τα καλά στις αγορές, μετά από ένα πολύ ήσυχο καλοκαίρι και η Goldman Sachs εκτιμά ότι η διόρθωση στις διεθνείς αγορές και ειδικά στον S&P 500 έχει ακόμη μέλλον, "βλέποντας" έναν δύσκολο Οκτώβριο. Σύμφωνα με την αμερικάνικη τράπεζα, υπάρχουν πέντε λόγοι που η πορεία των αγορών θα είναι απόλυτα πτωτικά μέσα στους επόμενους μήνες και που το επόμενο 12άμηνο δεν αναμένεται να δώσει κέρδη.

Πρώτον, ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης  της Goldman, Extreme Sentiment Indicator, βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά bullish επίπεδο και στις 95 μονάδες, το οποίο αποτελεί ένα στατιστικά σημαντικό σημάδι το οποίο δείχνει ότι ο S&P 500 θα υποχωρήσει 2% τον Οκτώβριο.

 

Επίσης, η αύξηση της πολιτικής αβεβαιότητας θα οδηγήσει σε χαμηλότερους δείκτες p/e. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς, υπάρχουν 70% πιθανότητες για νίκη της Hillary Clinton στις προεδρικές εκλογές, ωστόσο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η διαφορά της με τον Donlad Trump έχει μειωθεί σημαντικά.

 

Τρίτον, τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, όπως o δείκτης ISM, είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά.    

 

Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία, σύμφωνα με τη G.S., θα χτυπήσουν την κερδοφορία των εισηγμένων, μειώνοντας τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή.

 

Τέλος, οι αποτιμήσεις των μετοχών παραμένουν υπερβολικά «τεντωμένες» με τον S&P 500 να βρίσκεται κοντά στα πιο υπερτιμημένα ιστορικά του επίπεδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.