ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UBS: Βλέπει ενδείξεις ανάκαμψης στα κέρδη ευρωπαϊκών μετοχών

16:55 - 21 Σεπ 2016 | Χρηματιστήρια
UBS: Βλέπει ενδείξεις ανάκαμψης στα κέρδη ευρωπαϊκών μετοχών
Ενδείξεις για ανάκαμψη κερδών που θα μπορούσε να βγάλει τις ευρωπαϊκές μετοχές από την «μαυρίλα» που έχει κρατήσει εδώ και ένα χρόνο, βλέπει η UBS σύμφωνα με το Bloomberg.

Έπειτα από 15 συνεχόμενους μήνες υποβαθμίσεων, οι αναλυτές έχουν μετριάσει τις προβλέψεις για συρρίκνωση κερδών των εταιριών του Stoxx Europe 600 σε 3,9% φέτος. Η ελβετική τράπεζα είναι ακόμη πιο αισιόδοξη, εκτιμώντας ότι τα κέρδη των εταιριών θα αυξηθούν κατά 3% φέτος.

 

Μια παρατεταμένη άνοδος κατά τα επόμενα λίγα τρίμηνα, θα μπορούσε να στείλει τις μετοχές της περιοχής σημαντικά υψηλότερα, σύμφωνα με τον Nick Nelson, επικεφαλής στρατηγικών ευρωπαϊκών μετοχών στην UBS στο Λονδίνο.

 

«Ίσως πλησιάζουμε στο να φέρουμε πράγματι κάποια ανάπτυξη στα κέρδη στην Ευρώπη, καθώς μπαίνουμε στο 2017», ανέφερε ο Nelson, εξηγώντας ότι «μόνο ένα μικρό ποσοστό ανάπτυξης κερδών θα θεωρηθεί θετικό, ιδιαίτερα από τους διεθνείς επενδυτές».

 

Ο Stoxx 600 έχει κυμανθεί σε πολύ μικρό εύρος, με τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών να έχει παραμείνει κατά το μεγαλύτερο μέρος αμετάβλητος από το Μάιο και μετά. Οι ανησυχίες για την πιο βραδεία ανάπτυξη και για την αποτελεσματικότητα της νομισματικής τόνωσης έχουν επηρεάσει αρνητικά τις ευρωπαϊκές μετοχές, βάζοντάς τες σε πορεία για την πρώτη ετήσια πτώση τους μετά το peak της κρίσης χρέους.

 

Οι επενδυτές έχουν αποσύρει χρήματα από ευρωπαϊκά funds για 32 συνεχόμενες εβδομάδες, εμφανίζοντας σερί-ρεκόρ για τις εκροές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.