ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αστάθεια στα ασιατικά χρηματιστήρια- Ανακάμπτει δυναμικά η Ταϊλάνδη

09:32 - 14 Οκτ 2016 | Χρηματιστήρια
Αστάθεια στα ασιατικά χρηματιστήρια- Ανακάμπτει δυναμικά η Ταϊλάνδη
Μικτά πρόσημα εμφάνισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές κατά το κλείσιμο των συνεδριάσεών τους με μοναδική εξαίρεση την Ταϊλάνδη.

Το ταϊλανδέζικο χρηματιστήριο παρουσίασε ισχυρή ανάκαμψη μετά τις απώλειες της εβδομάδας εν μέσω ανησυχιών για την υγεία του βασιλιά της. 

Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, ο μονάρχης που βασίλεψε για περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον στον κόσμο, πέθανε χθες στο νοσοκομείο, σε ηλικία 88 ετών, όπως ανακοίνωσαν τα ανάκτορα. Η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή. Όπως έγινε γνωστό η κυβέρνηση κήρυξε έναν χρόνο πένθους στη χώρα για να τον θάνατο του βασιλιά που βρισκόταν επί 70 χρόνια στον θρόνο! Ο χρηματιστηριακός δείκτης SET ανέκαμψε σήμερα καταγράφοντας ισχυρά κέρδη 418% μετά από απώλειες 6,1% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές
Οσον αφορά τον ιαπωνικό Nikkei, έκλεισε με κέρδη 0,35%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,55%. Σε θετικό έδαφος και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία που ενισχύεται κατά 0,21%, ενώ ο ASX στην Αυστραλία υποχωρεί οριακά κατά 0,03%.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangahi Composite υποχωρεί κατά 0,22% μετά τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν βουτιά 10% στις εξαγωγές της χώρας το Σεπτέμβριο και συρρίκνωση του εμπορικού της πλεονάσματος, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κογνκ σημειώνει κέρδη 0,72%.Αντίθετα, πτώση 0,59% καταγράφει το χρηματιστήριο της Ταιβάν.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Samsung ανακάμπτει κατά 0,32%. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα απώλειες περίπου 3 δις. δολαρίων στα λειτουργικά της κέρδη για τα επόμενα δύο τρίμηνα, εξαιτίας της απόσυρσης του Galaxy Note 7.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.