ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά οι ευρωαγορές - Στα ύψη ο ισπανικός IBEX

19:45 - 24 Οκτ 2016 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά οι ευρωαγορές - Στα ύψη ο ισπανικός IBEX
Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον ισπανικό δείκτη ΙΒΕΧ να σημειώνει σημαντική άνοδο.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρωζώνη ο προκαταρκτικός δείκτης PMI αυξήθηκε στις 53,7 μονάδες έναντι 52,6 τον προηγούμενο μήνα.

Αντίστοιχα, ο προκαταρκτικός δείκτης PMI τον Οκτώβριο στη Γερμανία ανήλθε σε υψηλό τριών μηνών στις 55,1 μονάδες και ο δείκτης μεταποίησης PMI εκτοξεύτηκε σε υψηλό 33 μηνών στις ίδιες μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Philips ενισχύθηκε 4,5% καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 5,9 δισ. ευρώ και αύξηση 14% στα προσαρμοσμένα EBIDTA.

Στον τραπεζικό κλάδο, ράλι 30% σημείωσε η μετοχή της Monte dei Paschi di Siena, με τους επενδυτές να αναμένουν το σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση με 5 δισ. ευρώ.

Ισχυρά κέρδη για την ισπανική αγορά, καθώς φαίνεται πως αίρεται το 10μηνο πολιτικό αδιέξοδο, αφού οι Σοσιαλιστές αποφάσισαν ότι θα δώσουν τη δυνατότητα στον Ραχόι να κυβερνήσει τη χώρα.

Στο μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου κινείται χαμηλότερα καθώς το Ιράκ θέλει να εξαιρεθεί από την συμφωνία των χωρών μελών του ΟΠΕΚ για πάγωμα της παραγωγής. Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ αναμένεται να μειώσει την ημερήσια παραγωγή στα 32,5 με 33 εκατ. βαρέλια από 33,39 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.