ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές

09:31 - 26 Οκτ 2016 | Χρηματιστήρια
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές
Αρνητικό κλίμα κυριάρχησε στα ασιατικά χρηματιστήρια κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Τετάρτης.

Ακολουθώντας τις απώλειες στη Wall Street μετά τα αδύναμα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και ορισμένα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα, οι ασιατικές αγορές σημείωσαν απώλειες ή μηδαμινά κέρδη.
Ο ιαπωνικός Nikkei Stock σημειώνει μικρά κέρδη 0,15% στις 17.391,84 μονάδες, ενώ ο Topix κερδίζει 0,4%.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 0,7%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει μικρές απώλειες 0,3%. Στην Κορέα ο δείκτης Kospi σημειώνει πτώση 1,3%.
Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 1,5%, διολισθαίνοντας σε χαμηλό μήνα καθώς η ισχυρότερη του αναμενόμενου άνοδος του πληθωρισμού οδήγησε σε ανοδικό έδαφος το αυστραλιανό δολάριο.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,7% το γ΄ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 0,5%. Το δολ. Αυστραλία βρέθηκε να ενισχύεται σε ποσοστό 0,6% έναντι του αμερικανικού δολαρίου μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, επιβαρύνοντας τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, μεταξύ άλλων.
Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ συνεχίζουν να μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον με την Apple να ανακοινώνει το βράδυ της Τρίτης πτώση κερδών και πωλήσεων για το δ΄ τρίμηνο χρήσης.
Ειδικότερα, η Apple ανακοίνωσε κέρδη 9 δισ. δολ. ή 1,67 δολ. ανά μετοχή από 11,1 δισ. δολ. ή 1,96 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, συμπληρώνοντας τρία διαδοχικά τρίμηνα με πτώση της κερδοφορίας της. Οι πωλήσεις του τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν σε 46,9 δισ. δολ. από 51,5 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη στα 1,66 δολ. ανά μετοχή με έσοδα 46,94 δισ. δολ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.