ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση για S&P 500 και Nasdaq

23:52 - 01 Νοε 2016 | Χρηματιστήρια
Έκτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση για S&P 500 και Nasdaq
Απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 και τον τεχνολογικό Nasdaq να συμπληρώνουν έξι διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις. Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Οι επενδυτές κρατούν επιφυλακτική στάση, ενόψει των ανακοινώσεων νομισματικής πολιτικής που θα κάνει η Fed αύριο, της νέας πτώσης που κατέγραψε η τιμή του αργού, αλλά και εν μέσω των ερευνών που πραγματοποιεί το FBI στα mail της Χίλαρι Κλίντον.

 

Πιο αναλυτικά, η Fed ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, με το κλείσισμο της οποίας αύριο θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις. Δεν αναμένεται βέβαια να υπάρξει κάποια απόφαση αύξησης των επιτοκίων αύριο, αλλά οι αναλυτές αναμένουν ενδείξεις για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, με πολλούς να εκτιμούν ότι η Fed θα ακριβύνει το δολάριο τον Δεκέμβριο.

 

Παράλληλα, νέες απώλειες κατέγραψε το αργό σήμερα, καθώς φαίνεται πως απομακρύνονται οι ελπίδες για μια συμφωνία μείωσης της παραγωγής. Το αμερικανικό αργό παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 19 σεντς ή 0,4% στα 46,67 δολ. το βαρέλι, ενώ το βρετανικό Brent παράδοσης Ιανουαρίου σημείωσε απώλειες 47 σεντς ή 0,1% στα 48,14 δολ. το βαρέλι.

 

Το ενδιαφέρον εν τω μεταξύ παραμένει στραμμένο και στην προεκλογική μάχη στις ΗΠΑ, με τις έρευνες στο mail της πρώην υπουργού Εξωτερικού να εντείνουν την ανησυχία των επενδυτών, οι οποίοι θεωρούν ότι μια εκλογή της Κλίντον είναι προτιμότερη για την αγορά. Παρότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χίλαρι Κλίντον συνεχίζει να προηγείται, φαίνεται πως η «ψαλίδα» μικραίνει, ενώ μια δημοσκόπηση του ABC News δίνει μάλιστα προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδα στον Ντόναλντ Τραμπ.

 

Στα εταιρικά νέα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ' τριμήνου ανακοίνωσε η Kellogg. Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 42% στα 292 εκατ. δολάρια και τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 96 σεντς έναντι 87 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές.

 

Η Apple κινήθηκε χαμηλότερα για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, τούτη τη φορά κατά 2,1% στα 111,19 δολ.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,58% στις 18.037 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,68% στις 2.111 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,69% στις 5.153 μονάδες.

 

Μαρία Μιχάλη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.