ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες άνω του 1% στις ευρωαγορές

21:18 - 02 Νοε 2016 | Χρηματιστήρια
Απώλειες άνω του 1% στις ευρωαγορές
Σε χαμηλό σχεδόν τεσσάρων μηνών ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεδρίαση στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν εν μέσω την εντεινόμενης προεκλογικής μάχης στις ΗΠΑ, αλλά και από τη νέα βουτιά της τάξης του 3% που σημείωσε σήμερα το αργό.

Οι επενδυτές είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ ανακάμπτει δημοσκοπικά μετά την ανακοίνωση της νέας έρευνας του FBI για τα e-mails της Χίλαρι Κλίντον, λόγω του ότι μια εκλογή της δεύτερης θεωρείται προτιμότερη από τις αγορές.

 

Εν τω μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει πτώση για τέταρτη διαδοχική ημέρα μετά την αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ και μάλιστα εννέα φορές πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, την προηγούμενη εβδομάδα, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 9,3 εκατ. βαρέλια. Ο μαύρος χρυσός υποχωρεί 3% στα 45,24 δολάρια.

 

Στα εταιρικά νέα, η Hugo Boss ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου αν και τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 9% στα 80,6 εκατ. ευρώ και τα έσοδα υποχώρησαν κατά 6% στα 703 εκατ. ευρώ.

 

Αντίστοιχα, η Lufthansa ανακοίνωσε αύξηση 79% στα καθαρά κέρδη αν και οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 111 εκατ. ευρώ στα 8,8 δισ. ευρώ.

 

Από το «μέτωπο» των τραπεζών, η διαπραγμάτευση της μετοχής της ιταλικής Monte dei Pachi ανεστάλη δύο φορές σήμερα εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων. Χθες, ο βετεράνος Ιταλός τραπεζίτης και πρώην υπουργός Βιομηχανίας Corrado Passera, απέσυρε το σχέδιό του για διάσωση της τράπεζας, την οποία κατηγόρησε για παρεμπόδιση και ότι αγνόησε τα συμφέροντα των μετόχων της. Η τράπεζα απέρριψε ως αβάσιμες τις κατηγορίες αυτές.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,13% στις 331 μονάδες, σε χαμηλά μέσα Ιουλίου.

 

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 1,04% στις 6.845 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 1,47% στις 10.370 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 1,24% στις 4.414 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.