ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελείωσε το επταήμερο πτωτικό σερί των ευρωαγορών

20:44 - 03 Νοε 2016 | Χρηματιστήρια
Τελείωσε το επταήμερο πτωτικό σερί των ευρωαγορών
Διακόπηκε την Πέμπτη το πτωτικό σερί των επτά συνεδριάσεων στις ευρωαγορές, αν και με οριακή άνοδο. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δέχτηκαν πιέσεις, καθώς παρά τα τραπεζικά κέρδη, παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την προεκλογική μάχη των ΗΠΑ.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σήμερα κατέγραψαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, έπειτα από τα θετικά τραπεζικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν.

 

Συγκεκριμένα, η Credit Suisse ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 41 εκατ. ελβετικά φράγκα στο γ' τρίμηνο έναντι ζημιών 174 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

 

Αντίστοιχα, μπορεί τα έσοδα να μειώθηκαν 10% στα 5,4 δισ. ελβετικά φράγκα ωστόσο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 5,1 δισ.

 

Παράλληλα καλά αποτελέσματα γ' τριμήνου γνωστοποίησε και η Societe Generale καθώς τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στο 1,1 δισ. ευρώ έναντι 922 εκατ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

 

Επιπλέον, η ολλανδική ING ανακοίνωσε αύξηση 27% στα καθαρά κέρδη γ' τριμήνου και συγκεκριμένα στα 1,35 δισ. ευρώ από 1,06 δισ. πέρυσι.

 

Το ενδιαφέρον παραμένει φυσικά στραμμένο κυρίως στην προοεκλογική μάχη, λίγα μόνο 24ωρα από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, με τους επενδυτές (οι οποίοι θεωρούν προτιμότερη για την αγορά μια εκλογή Κλίντον) να ανησυχούν, καθώς δημοσκοπήσεις δείχνουν να μειώνεται η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο υποψηφίων. Ωστόσο, δημοσκόπηση του Reuters που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, δίνει προβάδισμα 6 μονάδων στην υποψήφια των δημοκρατικών έναντι του υποψήφιου των ρεπουμπλικανών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο δείκτης Eurostoxx 600 έκλεισε στις 331,77 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,07%.

 

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,8% στις 6.790 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,43% στις 10.325 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,07% στις 4.411 μονάδες.

 

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε σήμερα το βρετανικό νόμισμα, καθώς μετά την απόφαση του βρετανικού Ανώτατου Δικαστηρίου και την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της στο 0,25%, απέκτησε νέα ώθηση.

 

Μαρία Μιχάλη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.