ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά αναμένεται να ανοίξει η Wall Street

15:18 - 19 Δεκ 2016 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά αναμένεται να ανοίξει η Wall Street
Το ισχυρό ανοδικό ράλι έξι εβδομάδων αναμένεται να συνεχίσει η Wall Street, καθώς τα futures των δεικτών ενισχύονται αυτήν την ώρα, λαμβάνοντας ώθηση και από το πετρέλαιο, το οποίο ξεπερνάει τα 52 δολάρια το βαρέλι αυτήν την ώρα.

Παρά το αρνητικό κλείσιμο των ασιατικών αγορών, αλλά και τις πιέσεις που δέχονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (κυρίως οι τράπεζες) αυτήν την ώρα, η Wall Street εξακολουθεί να «ποντάρει» στο επενδυτικό πρόγραμμα του Τραμπ που στοχεύει σε αύξηση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης και του πληθωρισμού. Τα futures των Dow Jones, S&P και Nasdaq καταγράφουν κέρδη της τάξεως του 0,10-0,15%, με το δολάριο να κερδίζει έδαφος έναντι του ευρώ, ενώ εξασθενεί ελαφρά σε σχέση με το γιεν.

Όπως τονίζει ο αναλυτής της Wells Fargo, Scott Wren, το «ράλι» Τραμπ αναμένεται να «εξασθενήσει» καθώς οι αμερικανικές μετοχές πλησιάζουν τις τιμές στις οποίες θα «πρέπει» να διαπραγματεύονται. Αξίζει να σημειωθεί πως ο οικονομολόγος, ο οποίος είχε προβλέψει την επικράτηση του Brexit όπως και το ράλι στις αμερικανικές αγορές μετά τις εκλογές, τόνισε ότι και στην περίπτωση που η Hillary Clinton είχε κερδίσει την αναμέτρηση, η Wall θα κατέγραψε πάλι ραγδαία άνοδο.
Ο κ. Wren προβλέπει πως ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 θα διαπραγματεύεται ανάμεσα 2.230 και 2.330 μέσα στο 2017, ενώ αναμένει πως η αγορά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, τον πληθωρισμό των μισθών αλλά και τη μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.