ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς κρατική βοήθεια η Monte dei Paschi

19:16 - 21 Δεκ 2016 | Χρηματιστήρια
Προς κρατική βοήθεια η Monte dei Paschi
Απέτυχε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα 5 δις. ευρώ μέσω ανταλλαγής χρέους μετοχών η Monte dei Paschi di Siena, με αποτέλεσμα τώρα να «τρέχει» προς κρατική βοήθεια, καθώς είναι ο μόνος τρόπος διάσωσής της.

Την είδηση μετέφεραν στους Financial Times, μέσω ανωνυμίας, τέσσερις γνώστες του θέματος. Επίσης, το Reuters μεταδίδει πως το Κατάρ ήταν απρόθυμο να επενδύσει στην ιταλική τράπεζα σαν βασικός μέτοχος. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την τράπεζα. Τα παραπάνω συμπίπτουν και με την έγκριση σχεδίου 20 δισ. ευρώ από την ιταλική Βουλή σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο στήριξης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές ενέκριναν το αίτημα αύξησης του δανεισμού του ιταλικού δημοσίου κατά 20 δισ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό αναμένεται να διοχετευτεί στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, και κυρίως στη Monte dei Paschi, την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η οποία εφόσον δεν καταφέρει να αντλήσει ιδιωτικά κεφάλαια, ύψους 5 δισ. ευρώ, θα υπαχθεί σε πακέτο βοήθειας.

Κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι τα 20 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη και άλλων τραπεζών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ρευστότητας του συστήματος.

 

Νωρίτερα αναφέραμε για την προειδοποίηση της ιταλικής τράπεζας ότι πρόκειται να "ξεμείνει" απο ρευστότητα σε 4 μήνες, ενώ η μετοχή της "βούτηξε" σε ιστορικό χαμηλό (15 ευρώ)

Τελευταία τροποποίηση στις 19:23 - 21 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.