ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

12:04 - 23 Δεκ 2016 | Χρηματιστήρια
Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές
Πρωταγωνιστής ο τραπεζικός κλάδος στη σημερινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά το πλήθος εξελίξεων που ήρθαν στο φως από νωρίς σήμερα το πρωί, ωστόσο οι αγορές κινούνται σταθεροποιητικά, με περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον εν όψει Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται οριακά κατά 0,10% στις 360,18 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει απώλειες κατά 0,08% στις 7.058 μονάδες και ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη κατά 0,10% στις 11.467 μονάδες.

 

Ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,11% στις 4.839 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 αυξάνεται κατά 0,26% στις 9.358 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,78% στις 19.270 μονάδες.

 

Η Monte dei Paschi di Siena γνωστοποίησε πως υπέβαλε επισήμως αίτημα για κρατική διάσωση, λίγα λεπτά αφότου η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε ψήφισμα για τη διάσωση της προβληματικής τράπεζας, ενώ οι Deutsche Bank και Credit Suisse κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμβιβασμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για υποθέσεις που αφορούσαν τοξικούς τίτλους. Και χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε μήνυση κατά της Barclays για εξαπάτηση επενδυτών.

 

Η ιταλική τράπεζα είχε γνωστοποιήσει χθες ότι απέτυχε να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια από την αγορά, και έτσι προσέφυγε στο κράτος για να ζητήσει προληπτική δημόσια ανακεφαλαιοποίηση. Οι λεπτομέρειες της διάσωσης δεν έχουν οριστικοποιηθεί, όμως θα περιλαμβάνουν αναγκαστική μετατροπή ομολόγων σε μετοχές, με προσπάθεια να προστατευθούν οι μικροεπενδυτές.

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, το Ιταλικό Χρηματιστήριο ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η διαπραγμάτευση μετοχών, παραγώγων και δέκα ομολόγων της Monte dei Paschi di Siena σήμερα Παρασκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.