ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Dow Jones: Οι 20.000 μονάδες θα πρέπει να περιμένουν...

16:37 - 23 Δεκ 2016 | Χρηματιστήρια
Dow Jones: Οι 20.000 μονάδες θα πρέπει να περιμένουν...
“Dow… almost 20.000” όπως γράφει και στο καπέλο του συμπαθέστατου κυρίου με το μουστάκι, και απ’ ότι φαίνεται οι 20.000 μονάδες θα… περιμένουν κι άλλο, αφού όπως προμηνύουν τα futures της Wall Street οι αμερικανικοί δείκτες δεν αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο. Άλλωστε δεν υπάρχουν και τα κατάλληλα «υποστυλώματα» για να υποστηρίξουν ακόμα το πολυπόθητο «άλμα» του βιομηχανικού δείκτη.

Η αγορά είναι αισθητά «πεσμένη» εν όψει Χριστουγέννων, ακόμα κι αν το ιστορικό υψηλό του Dow Jones βρίσκεται προ των πυλών, με τους περισσότερους traders να απέχουν από τις τελευταίες συνεδριάσεις. Παράλληλα το επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος σήμερα  έχει μετατοπιστεί κυρίως στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά και το συμβιβασμό στον οποίο κατέληξαν Deutsche Bank και Credit Suisse με το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης, με την πρώτη τράπεζα μάλιστα να αναμένεται να πληρώσει μόλις 7,2 δις. πρόστιμο, σχεδόν τα μισά δηλαδή απ’ ότι προσδοκούσε στην αρχή, με αποτέλεσμα η μετοχή της να ανακάμπτει σημαντικά αυτήν την ώρα. Από την άλλη δεν υπάρχει κάποιος «καταλύτης» που να πυροδοτήσει μια σημαντική άνοδο στις ΗΠΑ, ελλείψει μάκρο, ενώ και το πετρέλαιο κινείται πτωτικά, με αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές να «ποντάρουν» στο χρυσό για την ώρα.

 

Αναλυτικότερα, τα futures του Dow Jones  υποχωρούν -έστω και οριακά- κατά 0,10%, ενώ κατά ίδιο ποσοστό υποχωρούν και τα futures των S&P και Nasdaq. Σημειώνεται ότι ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε χθες στις 19.919 μονάδες.

 

Στα του «μαύρου χρυσού», το πετρέλαιο υποχωρεί κατά -1,1% στα 52,36 δολάρια το βαρέλι (το Μπρεντ στα 54). Ο χρυσός κερδίζει έδαφος στα 1.132 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς το δολάριο εξασθενεί ελαφρά έναντι του γιεν.

 

Το αμερικανικό 10ετές ομόλογο υποχωρεί κατά 2,11%.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:14 - 23 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.