ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη χωρίς υψηλές προσδοκίες στη Wall Street

17:00 - 30 Δεκ 2016 | Χρηματιστήρια
Κέρδη χωρίς υψηλές προσδοκίες στη Wall Street
Κέρδη «υπόσχονται» τα futures των αμερικανικών δεικτών για την τελευταία συνεδρίαση του έτους, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κανένα… ρεκόρ για τον Dow Jones, ειδικά με το πετρέλαιο «κόντρα». Στο καλό σενάριο ο βιομηχανικός δείκτης θα ανέλθει και πάλι στα επίπεδα των 19.900 μονάδων, έτσι ώστε με την αλλαγή του χρόνου και την επιστροφή των επενδυτών να είναι «έτοιμος» για το επόμενο ιστορικό υψηλό.

Οι δείκτες έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος την Πέμπτη, με τους επενδυτές να εμφανίζονται διστακτικοί να κάνουν μεγάλες κινήσεις λίγο πριν την εκπνοή του έτους. Ο S&P 500 σημείωσε οριακές απώλειες κλείνοντας στις 2.249,37 μονάδες, ενώ ο Dow Jones έχασε 11 μονάδες, διευρύνοντας την απόσταση του από το ψυχολογικό επίπεδο των 20.000 μονάδων. Ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 6,47 μονάδες.

Τα μόνο οικονομικό στοιχεία που θα ανακοινωθεί σήμερα είναι ο δείκτης Chicago PMI για τον Δεκέμβριο, λίγο μετά το άνοιγμα των συναλλαγών. Οι αμερικανικές αγορές λειτουργούν κανονικά σήμερα, αλλά θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα.

ΔΕΙΚΤΕΣ

Τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 0,20% στις 19.800 μονάδες, ενώ ανάλογα κέρδη καταγράφουν και τα αντίστοιχα του S&P 500 και του Nasdaq.

Στα εμπορεύματα, το αργό υποχωρεί ελαφρά στα 53,60 δολάρια το βαρέλι, όπως και το Μπρεντ στα 56,60 δολάρια, με τους εκτιμητές να τοποθετούν τις τιμές του «μαύρου χρυσού» στα 60 δολάρια το 2017.

Ο χρυσός συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, έστω και οριακά, καθώς η εξασθένηση του δολαρίου (σε σχέση με ευρώ και γιεν) καθιστά το πολύτιμο μέταλλο «καταφύγιο» στους επενδυτές.

Ενισχύεται το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

 

Γιάννης Τσιρογιάννης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.