ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις αγορές σήμερα

14:51 - 03 Ιαν 2017 | Χρηματιστήρια
Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις αγορές σήμερα
Δεύτερη συνεδρίαση του 2017 στις αγορές σήμερα (για Λονδίνο και Wall Street είναι η πρώτη) και ακολουθεί μια γρήγορη λίστα με τα πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για σήμερα, Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

1. Το πετρέλαιο «πιάνει» υψηλό 18μήνου

Καθώς η συμφωνία του ΟΠΕΚ με τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες για μείωση της παραγωγής-υπερπροσφοράς αρχίζει να «πιάνει τόπο» σιγά σιγά, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» εκτοξεύονται.

Αργό και Μπρεντ πραγματοποιούν ράλι +2,50% αυτήν την ώρα, στα 55 και 58 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα.

 

2. Το δολάριο ξανακερδίζει έδαφος

Το «τρένο» ξαναμπαίνει στις ράγες, καθώς το δολάριο αρχίζει και πάλι να οδεύει προς ιστορικά υψηλά, μετά από ένα μικρό «διάλλειμα» Χριστουγέννων.

Το αμερικανικό νόμισμα «αγγίζει» υψηλά 14ετίας σε σχέση με πλήθος νομισμάτων καθώς οι προοπτική αύξησης επιτοκίων από τη Fed φέτος παραμένει ισχυρή ή bullish.

Το δολάριο ενισχύεται κατά 0,70% έναντι του γιεν αυτήν την ώρα (118γιεν/δολ) ενώ και το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, στα 1,0389δολ/ευρώ.

 

3. «Δυνατά» ξεκινούν το 2017 τα διεθνή χρηματιστήρια

Μετά την «κοιλιά» που έκαναν οι αμερικανικοί δείκτες στην «ανάπαυλα» των Χριστουγέννων, τα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης σφύζουν από επενδυτική διάθεση, καθώς τα futures των Dow Jones, S&P και Nasdaq προμηνύουν άνοδο σήμερα.

Την ίδια ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν σημαντικά κέρδη, με την ατζέντα των μάκρο σήμερα να είναι εξαιρετικά «φορτωμένη» και τους εκτιμητές να αναμένουν καλά αποτελέσματα.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι ασιατικές αγορές, οι οποίες γιορτάζουν κι αυτές την Πρωτοχρονιά.

 

4. Ο παγκόσμιος δείκτης μεταποίησης στα ύψη

Η βιομηχανική παραγωγή σε Κίνα, Ευρώπη και Μεγάλη Βρετανία ειδικά δείχνει να βρίσκεται στα «καλύτερά» της, προμηνύοντας μια «δυνατή» χρονιά. Οι αντίστοιχοι δείκτες μεταποίησης PMI αυτήν την ώρα κινούνται σε υψηλά πολλών ετών.

 

5. Το bitcoin «σπάει» τα κοντέρ

Το ψηφιακό νόμισμα έχει ξεπεράσει τα 1.000 δολάρια και δείχνει να σταθεροποιείται στα επίπεδα των 1.000-1.030$ για την ώρα, έχοντας καταγράψει εντυπωσιακή πορεία μέσα σε εξαιρετικά μικρό διάστημα, δείχνοντας παράλληλα ότι ήρθε εδώ για να «μείνει».

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως θα φτάσει ακόμα και τα 3.000 δολάρια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

 

Γιάννης Τσιρογιάννης

Τελευταία τροποποίηση στις 14:52 - 03 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.