ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: «Buy» για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2017

09:42 - 10 Ιαν 2017 | Χρηματιστήρια
Goldman Sachs: «Buy» για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2017
Τα κέρδη των ευρωπαϊκών μετοχών θα οδηγηθούν υψηλότερα το 2017, καθώς το τρέχον οικονομικό περιβάλλον τις καθιστά πιο ελκυστικές από τις αμερικανικές, τόνισε σήμερα ο Francesco Garzarelli, στρατηγικός αναλυτής και συνεπικεφαλής έρευνας αγορών στην Goldman Sachs παγκοσμίως.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας σημαντικότερος συνδυασμός πολιτικών, υπάρχει ανάπτυξη, η Ευρώπη είναι πολύ ανοικτή και οι μετοχές (του δείκτη αναφοράς Euro Stoxx 50) αντιπροσωπεύουν την παγκόσμια ανάπτυξη περισσότερο απ’ ότι στις ΗΠΑ», τόνισε ο Garzarelli μιλώντας στο CNBC.

 

Όπως πρόσθεσε, οι προσδοκίες για περαιτέρω αποδυνάμωση του κοινού νομίσματος, επίσης θα υποστηρίξουν τα ευρωπαϊκά κέρδη. «Έχουμε το νόμισμα που υποχωρεί, επομένως ο συνδυασμός φαίνεται να είναι μεταξύ πραγματικής ανάπτυξης, καλύτερης παγκόσμιας ανάπτυξης, χαμηλού πληθωρισμού, χαλαρής (νομισματικής) πολιτικής», ανέφερε ο ειδικός.

 

Παρά το βαρύ πολιτικό ημερολόγιο στην Ευρώπη φέτος και τις προσδοκίες για αύξηση της στήριξης σε λαϊκίστικα κόμματα σε ολόκληρη την περιοχή, η Goldman Sachs είναι βέβαια πως εν μέσω ενός τέτοιου περιβάλλοντος ανακύπτουν ευκαιρίες.

 

«Υπάρχει πολύ risk premium στον ιταλικό τραπεζικό τομέα», επεσήμανε ο αναλυτής, προσθέτοντας ακόμη ότι μια πιθανή δεξιά προεδρία στη Γαλλία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο ισχυρή μεταρρυθμιστική ατζέντα στην Ευρώπη.

 

«Αν η Γαλλία άλλαζε ταχύτητα και έκλινε περισσότερο προς το να μεταρρυθμίσει την οικονομία της, πιστεύω ότι θα αυτό θα εξαναγκάσει χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, να κάνουν το ίδιο», υποστήριξε ο Garzarelli, αναφέροντας πως μια τέτοια πολιτική στάση θα αποτελούσε «θετική εξέλιξη» για τις αποδόσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.