ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε "αμυντική" στάση η Wall Street εν όψει Τραμπ

17:13 - 10 Ιαν 2017 | Χρηματιστήρια
Σε "αμυντική" στάση η Wall Street εν όψει Τραμπ
Έξτρα παράταση στο ρεκόρ παίρνει ο βιομηχανικός Dow Jones στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής πρώτης συνέντευξης Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ. Τα αμερικανικά futures προμηνύουν οριακή πτώση, καθώς δεν υπάρχει και στήριξη από το αργό, ενώ την ίδια ώρα το δολάριο περιορίζει τις απώλειες του.

Χθες, ο Nasdaq κατάφερε να "τερματίσει" σε ιστορικό υψηλό για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ οι υπόλοιποι δείκτες δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν, με τον Dow Jones να απομακρύνεται από τον στόχο των 20.000 μονάδων, αφού υποχώρησε κατά 76,42 μονάδες, στις 19.887,38 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του Trump, την Τετάρτη, οπότε και θα κριθεί, μεταξύ άλλων, και η πορεία του δολαρίου.

 

Στις εταιρικές εξελίξεις, η μετοχή της Valeant γνωρίζει "άλμα" 12% μετά από την απόφασή της να να πωλήσει τις δραστηριότητες θεραπειών κατά του καρκίνου Dendreon, στην κινεζική Sanpower, έναντι 820 εκατ. δολ.. Σήμερα, μάλιστα, συμφώνησε να πωλήσει τρία brands φροντίδας του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του CeraVe, στη γαλλική εταιρεία καλλυντικών L’ Oreal, έναντι 1,3 δισ. δολαρίων, σε μια τελευταία προσπάθεια από την φαρμακοβιομηχανία να μειώσει τα assets και το χρέος της.

Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθεί και η Yahoo, εν τω μεταξύ, στον απόηχο της είδησης παραίτησης της CEO Marissa Mayer και του συνιδρυτή David Filo.  Σημειωτέον, ακόμη, πως ξεκινάει η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, με την JP Morgan και την Bank of America να είναι προγραμματισμένο να δημοσιεύσουν τα μεγέθη τους την Παρασκευή. 

 

Τα futures του Dow Jones υποχωρούν αυτήν την ώρα κατά 0,08%, ενώ οριακά πτωτικά κινούνται τα αντίστοιχα των S&P και Nasdaq κατά 0,01%.

 

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο έχει σταθεροποιηθεί στα 52 δολάρια το βαρέλι για την ώρα, έχοντας περιορίσει τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα εν μέσω διολίσθησης του δολαρίου, το οποίο πλέον ανακάμπτει ελαφρά έναντι του γιεν (+0,08% στα 116γιεν/δολ) και περιορίζει ελαφρά τις απώλειες του έναντι του ευρώ (1,057 η ισοτιμία ευρώ/δολ). Ο χρυσός με τη σειρά του καταγράφει ήπια πτώση, καθώς παραδοσιακά κινείται αντίθετα με την πορεία του αμερικανικού νομίσματος. Το 10ετές ομόλογο καταγράφει άνοδο στο 2,38%.

 

Γιάννης Τσιρογιάννης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.