ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα "πάνω-κάτω" φέρνει στη Wall Street ο Τραμπ

19:41 - 12 Ιαν 2017 | Χρηματιστήρια
Τα "πάνω-κάτω" φέρνει στη Wall Street ο Τραμπ
Ισχυρές απώλειες καταγράφει η Wall Street αυτήν την ώρα στον απόηχο της πρώτης συνέντευξης Τύπου του Τραμπ μετά τις εκλογές, που απ’ ότι φαίνεται δεν ικανοποίησε τους επενδυτές, καθώς ο αμερικανός Πρόεδρος ήταν ιδιαίτερα ασαφής ως προς τις λεπτομέρειες της βασικής οικονομικής και πολιτικής γραμμής που υποσχέθηκε να ακολουθήσει. Η άνοδος του πετρελαίου αδυνατεί να παρέχει κάποια στήριξη, ενώ πολλοί στρέφονται στον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο, και μαζί του η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

O Dow Jones υποχωρεί 0,8% στις 19.791 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,05% χαμηλότερα στις 5.505 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,78% στις 2.257 μονάδες. 

«Η συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν αυτό που ήθελαν να ακούσουν οι επενδυτές, με τις αναφορές του στον προστατευτισμό και τις επιθέσεις σε εταιρείες να μη φαίνονται ακριβώς φιλικές προς τις αγορές», αναφέρει σε σημείωμά του αναλυτής της Oanda, που επικαλείται το CNBC.

«Η έλλειψη συγκεκριμένων αναφορών σε μελλοντικές οικονομικές πολιτικές από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο φάνηκε να απογοητεύει τις αγορές, οι οποίος είχαν προεξοφλήσει κάποια δημοσιονομική τόνωση» δήλωσε στους F.T. o Πίτερ Σάφρικ της RBC Capital Market.

Στην αγορά συναλλάγματος, ισχυρές απώλειες καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,065 δολάριο/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,57% υψηλότερα, στα 53,09 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός συνεχίζει να κινείται ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη 0,33%, στα 1.200 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται πέντε μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,33%. 

Στο ταμπλό, τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών και των τραπεζών. Πτώση πάνω από 1% σημειώνουν οι μετοχές των Microsoft και Intel, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του Dow Jones.

Βουτιά 9% πραγματοποιεί η μετοχή της Fiat Chrysler, μετά την είδηση ότι κατηγορείται από τις αμερικάνικες αρχές για χειραγώγηση των ελέγχων εκπομπής ρύπων. 

Γιάννης Τσιρογιάννης

Τελευταία τροποποίηση στις 19:48 - 12 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.