ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλειστή η Wall Street λόγω ημέρας Martin Luther King

19:39 - 16 Ιαν 2017 | Χρηματιστήρια
Κλειστή η Wall Street λόγω ημέρας Martin Luther King
Κλειστή παραμένει η Wall Street σήμερα λόγω του εορτασμού της ημέρας του Martin Luther King. Ως εκ τούτου, δε θα διαπραγματευθούν οι αμερικανικές μετοχές και τα ομόλογα. Κλειστές θα παραμείνουν και οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ δεν αναμένονται ανακοινώσεις μακροοικονομικών μεγεθών.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο Dow Jones υποχώρησε οριακά στις 19.885 μονάδες, ενώ με κέρδη έκλεισαν S&P 500 και Nasdaq στις 2.274 και 5.574 μονάδες αντίστοιχα, με τον τελευταίο να πιάνει μάλιστα ιστορικό υψηλό, ωθούμενος από τις υψηλές επιδόσεις των Apple, Yahoo, Verizon και Amazon.

Την ίδια ώρα απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά και τις ισχυρές  πιέσεις στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στον απόηχο των σχολίων του Τραμπ (για 35% φόρους), ενώ σταθεροποιητικά κινούνται τα ομόλογα.

Το αμερικανικό 10ετές ενισχύεται κατά 2% στο 2,4%, ενώ απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο. Το δολάριο κερδίζει έδαφος έναντι του ευρώ, χάνει ωστόσο έναντι του γιεν. Κερδισμένος ο χρυσός, που αποτελεί «καταφύγιο» για τους επενδυτές, ειδικά εν μέσω της γενικότερης στάσης αναμονής εν όψει της αυριανής ομιλίας της Μέι, αλλά και της ορκωμοσίας του αμερικανού Προέδρου την Παρασκευή.

Γιάννης Τσιρογιάννης

Τελευταία τροποποίηση στις 19:42 - 16 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.