ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

11:44 - 02 Φεβ 2017 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων
Με μικρή πτώση κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Πέμπτη, έπειτα από ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και στον απόηχο των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. Άλλωστε, έκδηλη είναι η νευρικότητα στις αγορές παγκοσμίως από τις αμφιλεγόμενες πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, περιλαμβανομένου του αντιμεταναστευτικού διατάγματος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,3% στις 362,22 μονάδες.

 

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,3% στις 11,625 μονάδες με τις Daimler και Deutsche Bank να σημειώνουν βουτιά πάνω από 2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους. Ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρές απώλειες 0,2% στις 4.784,93 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,1% στις 7.100,21 μονάδες.

 

Η Fed κράτησε χθες αμετάβλητα τα αμερικανικά επιτόκια επιβεβαιώνοντας του αναλυτές που έλεγαν ότι η κεντρική τράπεζα θα κρατήσει στάση αναμονής προκειμένου να αξιολογήσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ.

 

Το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο εμφανίστηκε επιφυλακτική για το 2017. Από τον τραπεζικό κλάδο η Deutsche Bank ανακοίνωσε ζημιές 1,9 δισ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Πτώση κερδών ανακοίνωσε ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell, ενώ ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος Vodafone ανακοίνωση πτώση εσόδων ενώ επιβεβαίωσε το outlook.

 

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η Nokia ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.