ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στη Wall Street εν αναμονή της Γέλεν

18:14 - 14 Φεβ 2017 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στη Wall Street εν αναμονή της Γέλεν
Mε μικρές απώλειες κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στην κατάθεση της επικεφαλής της Fed σε επιτροπή του Κογκρέσου.

Dow Jones διολισθαίνει 0,13% στις 20.386 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,20% στις 5.752 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,21% στις 2.323 μονάδες.

 

Να υπενθυμίσουμε πως η κ. Γέλεν θα καταθέσει στο Κογκρέσο για τη γενικότερη πορεία της αμερικανικής οικονομίας, στην πρώτη κατάθεσή της μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

 

«Πιστεύω ότι θα είναι λεπτές οι ισορροπίες για την επικεφαλής της Fed. Θα εκφράσει κάποια ικανοποίηση για την οικονομία, αλλά θα δεχθεί και πολλές πολιτικές ερωτήσεις», δήλωσε αναλυτής της JP Morgan Funds στο CNBC.

 

Νωρίτερα ο αξιωματούχος της Fed, Τζέφρι Λάκερ, απηύθυνε έκκληση για σημαντικά υψηλότερα επιτόκια, υποστηρίζοντας πως σχεδόν όλοι οι δείκτες συντείνουν σε μια αύξηση των επιτοκίων.

 

«Λαμβάνοντας υπόψη το εύρος των πιθανών εναλλακτικών, η άποψή μου είναι ότι με την ανεργία σε/ή κάτω από τα επίπεδα που αντιστοιχούν στη μέγιστη βιώσιμη ανάπτυξη και με τον πληθωρισμό πολύ κοντά στον στόχο του 2%, απαιτούνται σημαντικά υψηλότερα επιτόκια», είπε.

 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,6% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αύξηση διπλάσια από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές της Wall Street.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:14 - 14 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.