ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

11:49 - 21 Φεβ 2017 | Χρηματιστήρια
Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές
Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν το «βλέμμα» τους στα εταιρικά αποτελέσματα και στα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται.

Ο δείκτης Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,17%, ενώ στους βασικούς δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 0,02%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,35% και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,15%.

 

Νωρίτερα, η HSBC ανακοίνωσε πτώση 62% στα ετήσια προ φόρων κέρδη της, σημαντικά χαμηλότερα των προβλέψεων της αγοράς, ενώ η BHP Billiton ανακοίνωσε μεγαλύτερο του αναμενόμενου μέρισμα, αν και τα αποτελέσματά της ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών.

 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με τις δημοσκοπήσεις να συνεχίζουν να δίνουν προβάδισμα στην Λε Πεν τουλάχιστον στον πρώτο γύρο των Γαλλικών εκλογών, ενώ οι γαλλικές αρχές έκαναν έφοδο στα γραφεία του κόμματός της στο πλαίσιο έρευνας για κατάχρηση ευρωπαϊκών κεφαλαίων. Χθες, εξάλλου, υπήρξε κάποια πρόοδος σε ό, τι αφορά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

 

Στο μέτωπο της οικονομίας, μια αύξηση στις τιμές ενέργειας και των φρέσκων φρούτων και λαχανικών έδωσε ώθηση στις τιμές καταναλωτή της Γαλλίας τον Ιανουάριο, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία Insee την Τρίτη. Ο γαλλικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Insee. Ο πληθωρισμός ήταν 0,2% χαμηλότερος σε επίπεδο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.