ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αδύναμες να ανακάμψουν οι ασιατικές αγορές

10:39 - 02 Μαρ 2007 | Χρηματιστήρια
Μακρινό όνειρο φαντάζει η ανάκαμψη για τις ασιατικές κεφαλαιαγορές, οι οποίες έκλεισαν και σήμερα στην πλειοψηφία τους με αρνητικά πρόσημα, ενώ φαίνεται ότι πλέον οι παγκόσμιες χρηματαγορές βρίσκονται σε ένα φαύλο κύκλο τον οποίο δεν έχουν τη δύναμη να σπάσουν, καθώς η ανησυχία περί επιβράδυνσης ή και ύφεσης στην αμερικανική οικονομία έχει διαχυθεί σε Ασία, ΗΠΑ και Ευρώπη.

Οι Toyota Motor και Sony ηγήθηκαν των ρευστοποιήσεων στην ομάδα εκείνη των εταιρειών που αποκομίζουν σημαντικό μέρος των κερδών τους από τις εξαγωγές τους στις ΗΠΑ, καθώς το γεν διαπραγματεύεται κοντά σε υψηλό 11 μηνών έναντι του δολαρίου, γεγονός που διαβρώνει την αξία των πωλήσεων τους στο αμερικανικό νόμισμα.

«Η υποχώρηση αυτή την εβδομάδα αποτελεί μέρος της παγκόσμια κίνησης από τους επενδυτές να πωλήσουντις μετοχές τους προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους πριν είναι πολύ αργά, σύμφωνα με τον Koichi Takatsuka της UAM Japan στο Τόκιο. «Είναι δύσκολο να αγοράσει κάποιος μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών», εξαιτίας της ανόδου το γεν,συμπλήρωσε ο Koichi Takatsuka.

Ο δείκτης της ευρύτερης περιοχής Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific υποχωρούσε λίγο νωρίτερα κατά 0,7%, στις 142,51 μονάδες, ενώ από την αρχή της εβδομάδα έχασε το 3,7% της αξίας τους.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Νikkei 225 υποχώρησε κατά 1,35%, στις17.217,93 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε κατά 5,3%. Επίσης ο Topix έχασε σήμερα 1,06%.

Στην Ταϊβάν ο Taiex έκλεισε με απώλειες 0,10% και στην Ν. Κορέα ο Cospi μειωμένος κατά 0,20%.

Στον αντίποδα, θετικά αντέδρασε η κινεζική αγορά, με το δείκτη του Χονγκ Κογνκ, Hang Seng, να αποκομίζει κέρδη της τάξης του 0,68% και αυτόν της Σαγκάης, να ενισχύεται κατά 1,49%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.