ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές μεταβολές στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών

20:59 - 27 Φεβ 2017 | Χρηματιστήρια
Οριακές μεταβολές στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών
Με οριακές μεταβολές έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πτώση της μετοχής της Deutsche Boerse και αυτής του London Stock Exchange, ανέκοψαν ενδεχόμενη θετική πορεία των δεικτών.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 7.253,00 μονάδες, ο DAX κατέγραψε άνοδο 0,16% στις 11.822,67 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι στο κλείσιμο εμφάνισε οριακές μεταβολές, στις 4.845,18 μονάδες.

Οι επενδυτές φαίνεται ότι απέφυγαν τις μεγάλες τοποθετήσεις εν όψει της κρίσιμης ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Trump την Τρίτη, ο οποίος έχει πιστωθεί το ράλι στα χρηματιστήρια παγκοσμίως, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινώσει λεπτομερώς τα σχέδιά του για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία Trump σε μια κοινή συνεδρίαση του Κογγκρέσου, δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής της CMC Markets στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Για περίπου τρεις εβδομάδες τώρα, οι αγορές αναμένουν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το λεγόενο "φαινόμενο φορολογικό σχέδιο” που μας υποσχέθηκε ο πρόεδρος”, τόνισε ο Hewson.

Η μετοχή της Deutsche Boerse και αυτή του LSE, υποχώρησαν 3,8% και 1,1% αντιστοίχως, καθώς η προγραμματισμένη τους συγχώνευση μοιάζει λιγότερο πιθανή καθώς το LSE ανακοίνωσε ότι δεν θα πουλήσει την πλατφόρμα διαπραγμάτευσης σταθερού εισοδήματος στην Ιταλία, ώστε να κατευνάσει τις ανησυχίες των αντιμονοπωλιακών αρχών για τη συμφωνία.

Η Direct Line Insurance έκλεισε με πτώση 7,2% καθώς ανακοίνωσε ότι μια αλλαγή στο βασικό της επιτόκιο, θα επηρεάσει αρνητικά τα κέρδη,

Με πτώση 1% έκλεισε η μετοχή της AB Foods, μετά από τα σημαντικά κέρδη που είχε καταγράψει αφότου προέβλεψε άνοδο στις πωλήσεις της μονάδας ειδών ρουχισμού, Primark

Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Bunzl κατά 3,4%, καθώς ανακοίνωσε αύξηση στα προ φόρων κέρδη της χρήσης.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, ο δανεισμός προς τα νοικοκυριά της ευρωζώνης ενισχύθηκε ενώ προς τις επιχειρήσεις παρέμεινε αμετάβλητος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.