ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» σε Τραμπ και Fed

11:58 - 01 Μαρ 2017 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» σε Τραμπ και Fed
Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη στον απόηχο της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου στο Κογκρέσο, κατά την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε άλλη μια φορά λόγο για μια "ιστορική φορολογική μεταρρύθμιση", χωρίς ωστόσο να δώσει πάλι περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την προεκλογική του δέσμευση για τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ υπογράμμισε ότι θα καταργήσει τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες που πλήττουν τα αμερικανικά συμφέροντα.

 

Ωστόσο, το βλέμμα των επενδυτών είναι κυρίως στραμμένο στις δηλώσεις των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Federal Reserve για την πορεία των επιτοκίων τους επόμενους μήνες. Σε ομιλία του την Τρίτη ο πρόεδρος της San Francisco Fed, John Williams δήλωσε ότι μια αύξηση των επιτοκίων "είναι στο τραπέζι για να εξεταστεί σοβαρά" στην επόμενη συνεδρίαση της Fed στις 14-15 Μαρτίου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της New York Fed, William Dudley δήλωσε ότι το επιχείρημα για την αύξηση των επιτοκίων "έχει γίνει πολύ πιο ελκυστικό" υπό το πρίσμα των επιδόσεων της οικονομίας.

 

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα για τον τομέα της μεταποίησης.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 372,41 μονάδες.

 

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,7% στις 11.920,11 μονάδες, ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο 1% στις 4.909,55 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,5% στις 7.299,96 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.