ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

21:30 - 02 Μαρ 2017 | Χρηματιστήρια
Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε στο 2% το Φεβρουάριο από 1,8% τον Ιανουάριο.

Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2013. Ωστόσο, χωρίς τον κλάδο της ενέργειας και τα τρόφιμα, ο δομικός δείκτης σημείωσε ετήσια άνοδο 0,9% το Φεβρουάριο, όπως και τους δύο προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Αυτή είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια που ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης ξεπερνά τον επίσημο στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πληθωρισμό κάτω αλλά πλησίον του 2% μεσοπρόθεσμα. Ωστόσο, η άνοδος των τιμών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο άλμα των τιμών της ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ δεν αναμένεται να αλλάξουν την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής πριν βεβαιωθούν ότι οι τιμές σταθεροποιούνται κοντά στο επίπεδο του 2% χωρίς τις ακραίες διακυμάνσεις από τον κλάδο της ενέργειας.

Ταυτόχρονα η Eurostat ανακοίνωσε ότι η ανεργία παρέμεινε στο 9,6% τον Ιανουάριο, αμετάβλητη από τον προηγούμενο μήνα, ενώ υποχώρησε από το 10,4% του Ιανουαρίου του προηγουμένου έτους.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,01%, ενώ ο Euro Stoxx 50 υποχώρησε κατά 0,13%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχώρησε κατά 0,06%, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,01%, ενώ ο γαλλικός CAC ενισχύθηκε κατά 0,06%.

Ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 0,39%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε σε ποσοστό 0,36%.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, τα κέρδη της βελγικής AB InBev δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Πτώση 1,6% σημειώνει η Deutsche Telekom AG μετά την ανακοίνωση ζημιών 2,12 δισ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.