ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές ενόψει συνάντησης Trump-Jinping

19:29 - 04 Απρ 2017 | Χρηματιστήρια
Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές ενόψει συνάντησης Trump-Jinping
Με ήπια κέρδη ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενόψει της επικείμενης σημαντικής συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των κατηγοριών του Τραμπ ότι η Κίνα υιοθετεί αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και χειραγωγεί το νόμισμα της, αλλά και εν μέσω φόφων για πολιτική εμπορικού προστατευτισμού.

 

Ειδικότερα, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί με την επικείμενη συνάντηση μετά τη δήλωση Τραμπ ότι «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τόσο μεγάλα εμπορικά ελλείμματα».

 

Από το «μέτωπο» των οικονομικών στοιχείων, η Eurostat ανακοίνωσε τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Φεβρουαρίου, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο απ' όσο ανέμεναν οι αναλυτές τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση.

 

Πιέσεις ασκήθηκαν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Η μετοχή της Telecom Italia υποχώρησε 2,8% μετά από δημοσιεύματα ότι η γαλλική ανταγωνίστριά της Iliad θέλει να πιάσει ποσοστό 25% στην ιταλική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

 

Αντίστοιχα χαμηλότερα κινήθηκε και ο τραπεζικός κλάδος με τη μετοχή της Deutsche Bank να σημειώνει πτώση άνω του 1,5% καθώς συνεχίζει να ψάχνει για νέο CFO.

 

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,2% στις 380 μονάδες.

 

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,54% στις 7.321 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,21% στις 12.282 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 5.101 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.