ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Γιατί η «αγάπη» των επενδυτών για την Ευρώπη δυναμώνει

12:23 - 20 Απρ 2017 | Χρηματιστήρια
BofA: Γιατί η «αγάπη» των επενδυτών για την Ευρώπη δυναμώνει
Δυναμώνει η «αγάπη» των επενδυτών για την Ευρώπη, παρά τις επικείμενες γαλλικές εκλογές και το ενδεχόμενο εκλογής της Μαρίν Λεπέν, με τους fund managers να καταγράφουν φυγή από τις αμερικανικές μετοχές μαζικά. Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της Bank of America Merrill Lynch.

Το 83% των επενδυτών θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι η πιο υπερτιμημένη περιοχή, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ, σημειώνουν οι αναλυτές της BofA, ενώ αναφέρεται ότι οι τοποθετήσεις των fund managers στη Wall Street έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2008.

 

Ειδικότερα, οι θέσεις των fund managers σε αμερικανικές μετοχές έχουν υποχωρήσει σε ένα καθαρό 20% underweight έναντι 1% overweight που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, οι θέσεις σε αμερικανικούς τίτλους βρίσκονται κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

 

Ο λόγος για τη μαζική αυτή φυγή είναι η καθυστέρηση στην μείωση των εταιρικών φόρων που είχε προαναγγείλει ο Ντόναλντ Τραμπ και η οποία είχε οδηγήσει σε ράλι τη Wall Street.

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι fund managers στρέφονται στην Ευρώπη, με τη στροφή του προηγούμενου μήνα από τις αμερικανικές μετοχές σε μετοχές της

ευρωζώνης, ήταν η Πέμπτη μεγαλύτερη από το 1999.

 

Οι μετέχοντες στην έκθεση "βλέπουν" μια πτώση 5-10% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε περίπτωση εκλογής Λε Πεν, ωστόσο οι φόβοι τους για πιθανή διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.