ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

09:15 - 02 Μαϊ 2017 | Χρηματιστήρια
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Με αρνητική διάθεση επιστρέφουν οι επενδυτές από τη χθεσινή αργία στις ασιατικές αγορές, με τα μακροοικονομικά στοιχεία της Κίνας να βρίσκονται στο επίκεντρο, όσο και η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 1,5%, σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,73%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει πτώση της τάξης του 0,36%. Πτωτικά κατά 0,28% κινείται και ο ASX 200 στην Αυστραλία, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία καταγράφει κέρδη ύψους 0,6%.

 

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται οριακά πάνω κατά 0,04%, ενώ άνοδο 0,7% σημειώνεται ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν, ενώ κέρδη 0,66% σημειώνει ο Kospi.

 

Στα μάκρο της ημέρας, η εργοστασιακή δραστηριότητα στην Κίνα αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό τον Απρίλιο, με τον σχετικό δείκτη (ιδιωτικό) να διαμορφώνεται σε χαμηλό επταμήνου. Ο δείκτης Caixin μεταποίησης, υποχώρησε στις 50,3 μονάδες τον Απρίλιο από τις 51,2 μονάδες το Μάρτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση των Caixin Media και Markit.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.