ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 500 πλουσιότεροι του κόσμου έχασαν 35 δισ. στο selloff-Τραμπ

11:18 - 18 Μαϊ 2017 | Χρηματιστήρια
Οι 500 πλουσιότεροι του κόσμου έχασαν 35 δισ. στο selloff-Τραμπ
Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 35 δις. δολάρια μέσα σε μια μέρα την Τετάρτη από την παγκόσμια «βουτιά» που πυροδότησαν οι πολιτικές ανησυχίες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με περιουσία 86,8 δις. δολαρίων έχασε 1 δις. δολάρια την Τετάρτη, καθώς η μετοχή της Microsoft σημείωσε βουτιά 2,8%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάστημα σχεδόν ενός έτους.

 

Ο συνιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, έχασε 1,7 δις. δολάρια μέσα σε μια μέρα καθώς η μετοχή της εταιρείας του σημείωσε απώλειες 2,2%, χάνοντας παράλληλα την δεύτερη θέση στην λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. Ο Ισπανός μεγιστάνας λιανικής πώλησης, Amancio Ortega έχασε 355 εκατ. δολάρια την Τετάρτη ανεβαίνοντας μια θέση στην λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη με περιουσία 83,2 δις. δολαρίων.

 

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε χθες ο ιδρυτής της Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος έχασε 2 δις. δολάρια από την βουτιά 3,3% της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης.

 

Σημειώνεται ότι την χειρότερη ημέρα των τελευταίων 8 μηνών βίωσε χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον Dow Jones να σημειώνει βουτιά άνω των 370 μονάδων, στον απόηχο της πολιτικής έντασης που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά την αποπομπή Κόμεϊ από τη θέση του επικεφαλής του FBI αλλά και μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να έχει εκμυστηρευτεί απόρρητες πληροφορίες σε Ρώσους αξιωματούχους.

 

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI All-Country World Index υποχώρησε χθες κατά 1,2% με τις τράπεζες να καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις, ενώ ο δείκτης φόβου VIX κατέγραψε άλμα 40%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.