ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πέφτουν» οι αγορές μετά την απόφαση της Fed

10:54 - 15 Ιουν 2017 | Χρηματιστήρια
«Πέφτουν» οι αγορές μετά την απόφαση της Fed
Πτωτικά κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, λαμβάνοντας τη σκυτάλη των απωλειών από τις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, ειδικά έπειτα από τη χθεσινή απόφαση της Fed να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Μια τέτοια απόφαση πάντα εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για τις συστημικές επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στις αγορές.

Να σημειωθεί ότι σήμερα νωρίτερα η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβήτα τα επιτόκια για πράξεις σε open markets, χωρίς να επηρεάζεται από την χθεσινοβραδινή αύξηση του επιτοκίου από την αμερικανική κεντρική τράπεζα.

 

Αργότερα αναμένεται να ανακοινώσουν και τις δικές τους αποφάσεις νομισματικής πολιτικής οι Bank of England και Swiss National Bank.

 

Κυρίως όμως οι επενδυτές αποτιμούν τη χθεσινή απόφαση της Fed για αύξηση των επιτοκίων της. Πρόκειται για τη δεύτερη μέσα στο τρέχον έτος και εν πολλοίς είχε προεξοφληθεί από τους αναλυτές. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι διατήρησε την πρόβλεψη για άλλη μια αύξηση μέχρι το τέλος του έτους, παρότι υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό.

 

Συγκεκριμένα, η Τζάνετ Γέλεν ανέφερε ότι μπορεί να μην επιτευχθεί ο στόχος του 2% φέτος.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Stoxx 600 κινείται πτωτικά κατά 0,62% στις 385,19 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,53% στις 12,737 μονάδες, ο γαλλικός CAC σημειώνει πτώση 0,98% στις 5.191 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,62% στις 7.428 μονάδες.

 

Νωρίτερα, στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,3% στις 19.831,82 μονάδες.

 

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng έχασε 0,9%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε μικρά κέρδη 0,05%, ενώ ο Shenzhen έχασε 0,2%.

 

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 1% έπειτα από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi έχασε 0,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.