ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά πρόσημα στην Ασία με ώθηση από το πετρέλαιο

09:32 - 26 Ιουν 2017 | Χρηματιστήρια
Θετικά πρόσημα στην Ασία με ώθηση από το πετρέλαιο
Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου μετά την κατρακύλα των περασμένων ημερών.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 0.1%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημειώνει κέρδη 0.51%.

 

Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0.9%, ενώ ο Hang Semg στο Χονγκ Κογκ κερδίζει 0.51%.

 

Να σημειωθεί ότι οι αγορές σε Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ινδία και Φιλιππίνες παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω του τέλους του Ραμαζανιού.

 

Στα εταιρικά νέα, η εταιρεία - κολοσσός εξαρτημάτων αυτοκινήτων και ιδιαίτερα αερόσακων Takata, έπειτα από δικαστικούς αγώνες, κήρυξε πτώχευση σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία, ενώ η εταιρεία Key Safety Systems (KSS) είπε ότι είχε έρθει σε συμφωνία εξαγοράς σχεδόν όλου του

ενεργητικού της εταιρείας για περίπου 1,57 δις δολάρια (1,4 δις ευρώ).

 

Η συμφωνία με την KSS θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον ελαττωματικό μηχανισμό φουσκώματος των αερόσακων, ο οποίος ανάγκασε την εταιρεία σε πρωτοφανή παγκόσμια ανάκληση των εξαρτημάτων λόγω επικινδυνότητας.

 

Η αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστατευμένης πτώχευσης (Chapter 11) έγινε πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ακολούθησε αίτηση πτώχευσης στο Τόκιο.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο πτώχευσης, η KSS θα αποκτήσει σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Takata, εκτός από ορισμένα τμήματα που αφορούν την απόσυρση των αερόσακων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.