ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

09:42 - 04 Ιουλ 2017 | Χρηματιστήρια
Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές
Πτωτικά κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, υπό το βάρος των γεωπολιτικών εντάσεων, αλλά και της αργίας στη Wall Street που συνεπάγεται υποτονική συνεδρίαση στις υπόλοιπες αγορές.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος θα μπορούσε να προσγειωθεί στην ιαπωνική ΑΟΖ.

 

Ο Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 0,12%, ο Hang Seng υποχωρεί 1,55%, ο κινεζικός Shanghai σημειώνει πτώση 0,47%, ο Sensex καταγράφει απώλειες 0,09%, ενώ ο Straits Times στη Σιγκαπούρη υποχωρεί 0,48%, και ο Kospi στη Ν. Κορέα κατά 0,62%.

 

Εξαίρεση αποτελεί το χρηματιστήριο της Αυστραλίας, το οποίο καταγράφει άνοδο 1,5%, με τις μετοχές να ανακάμπτουν από τις χθεσινές απώλειες και αφού τη Δευτέρα είχαν κλείσει στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων.

 

Επίσης, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα καθώς και τον ουδέτερο τόνο στην πολιτική της, παρά τις πρόσφατες ενδείξεις βελτίωσης στην οικονομία και μιας στροφής προς περισσότερο "επιθετικές" εκτιμήσεις σε σχέση με τις άλλες κεντρικές τράπεζες.

 

Η απόφαση για διατήρηση του επιτοκίου αμετάβλητο στο 1,5% αναμενόταν από τους οικονομολόγους καθώς η τράπεζα διατηρεί το focus της στον χαμηλό πληθωρισμό, στην μικρή αύξηση των μισθών και στην χαλαρή αγορά εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 04 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.