ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πτώση του δολαρίου "πιέζει" την Ασία

09:55 - 18 Ιουλ 2017 | Χρηματιστήρια
Η πτώση του δολαρίου "πιέζει" την Ασία
Σε πτώση οδηγεί τις ασιατικές αγορές η πτώση του δολαρίου, εν μέσω προσπαθειών του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να καταργήσει το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare).

Ο Μιτς Μακόνελ, ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, ανακοίνωσε ότι η κατάργηση του Obamacare θα τεθεί σε ψηφοφορία "τις επόμενες ημέρες,” ενώ θα γίνει σχετική ανακοίνωση της κατάλληλη στιγμή.

 

Ο Τραμπ κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να καταργήσουν το Obamacare. Σε ανάρτησή του στο Twitter, μετά την απώλεια πλειοψηφικής στήριξης του νομοσχεδίου που πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία, ο πρόεδρος Τραμπ, έγραψε: "Οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ το Obamacare που καταρρέει τώρα και να εργαστούν για ένα νέο πρόγραμμα υγείας από την αρχή. Οι Δημοκρατικοί θ' ακολουθήσουν!”.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε έναντι του καλαθιού βασικών διεθνών νομισμάτων στις 94,776 μονάδες, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2016.

 

Στα ασιατικά ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0.62%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα χάνει οριακά 0.05%.

 

Σημαντικές απώλειες 1.18% καταγράφει ο ASX 200 στην Αυστραλία, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία ενισχύεται ελαφρώς κατά 0.1%.

 

Στην Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 0.09%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κινείται σταθεροποιητικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.