ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλησιάζει τις 22.000 μονάδες ο Dow Jones

17:09 - 01 Αυγ 2017 | Χρηματιστήρια
Πλησιάζει τις 22.000 μονάδες ο Dow Jones
Μια "ανάσα" από τις 22.000 μονάδες βρίσκεται ο Dow Jones την Τρίτη, έπειτα και από το χθεσινό του ρεκόρ, χάρη στην ώθηση που δίνουν τα πολύ θετικά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, το 73% των εταιρειών του S&P 500 που είχαν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους μέχρι την Παρασκευή ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

 

Παρά τις πολιτικές ανησυχίες και τις ανησυχίες για την ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ που ρίχνουν τη σκιά τους πάνω από τη Wall Street, τα πολύ θετικά εταιρικά αποτελέσματα δίνουν νέα πνοή στο του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ενισχύοντας το bull market.

 

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 64,04 μονάδες (0,29%) στις 21.961,78 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq προσθέτει 17,15 μονάδες (0,26%) στις 6.363,27 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 4,41 μονάδες (0,18%) στις 2.474,16 μονάδες.

 

Από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν σήμερα τα αποτελέσματα τους η φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc. ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη πάνω από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Από την πλευρά της η Xerox Corp. επίσης ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο.

 

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να μονοπωλήσουν αργότερα τα αποτελέσματα της Apple Inc. τα οποία θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της αγοράς.

 

Στα μάκρο της ημέρας, σε υψηλό τεσσάρων μηνών σκαρφάλωσε τον Ιούλιο η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών Markit.

 

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI σκαρφάλωσε τον Ιούλιο στις 53,3 μονάδες τον Ιούλιο από 52,0 μονάδες τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η Markit.

 

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι προσωπικές δαπάνες κατέγραψαν μικρή αύξηση τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως αναμενόταν από τους οικονομολόγους.

 

Εάν το ποσοστό προσαρμοστεί με βάση τον πληθωρισμό, οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν αμετάβλητες.

 

Τα προσωπικά εισοδήματα ήταν αμετάβλητα σε σχέση με το Μάιο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,4%.

 

Επίσης, ο δείκτης τιμών για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (που προσέχει ιδιαίτερα η Fed ως ένδειξη για τον πληθωρισμό), ήταν αμετάβλητος τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα. Χωρίς τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ο εν λόγω δείκτης σημείωσε άνοδο 0,1%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.