ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποτονικά ξεκίνησε η εβδομάδα στις ασιατικές αγορές

10:15 - 21 Αυγ 2017 | Χρηματιστήρια
Υποτονικά ξεκίνησε η εβδομάδα στις ασιατικές αγορές
Υποτονικά ξεκίνησε η εβδομάδα στις ασιατικές αγορές, έπειτα από τις μεγάλες απώλειες που κατέγραψαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας τα χρηματιστήρια παγκοσμίως.

Η αποχώρηση του Steve Banon από σύμβουλος του Donald Trump πυροδοτεί νέες ανησυχίες σχετικά με τις διοικητικές ικανότητες του Αμερικανού προέδρου.

 

Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,40%, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου και των εξαγωγικών επιχειρήσεων να γνωρίζουν απώλειες άνω του 1%. "Βουτιά" 1,94% γνώρισε συγκεκριμένα η Nomura, ενώ 1,02% έχασε η Sony.

 

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, υποχωρώντας κατά 0,37% με τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες της χώρας να σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις.

 

Τόσο στην Ιαπωνία, όσο και στην Αυστραλία, οι απώλειες ήλθαν παρά τα κέρδη του ενεργειακού τομέα, μετά από το "άλμα" 3% που κατέγραψαν την Παρασκευή οι τιμές του αργού.

 

Οι κινεζικές μετοχές γνώρισαν τις καλύτερες επιδόσεις της συνεδρίασης στην Ασία, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,36%. Στο Χονγκ Κονγκ, o Hang Seng κέρδισε 0,34%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.