ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητικά οι ασιατικές αγορές εν μέσω γεωπολιτικής έντασης

09:45 - 05 Σεπ 2017 | Χρηματιστήρια
Σταθεροποιητικά οι ασιατικές αγορές εν μέσω γεωπολιτικής έντασης
Επιφυλακτικές και σταθεροποιητικές κινήσεις καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, προσπαθώντας να απομακρυνθούν από τις γεωπολιτικές ανησυχίες, αλλά η ένταση με την Β.Κορέα παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Όπως μεταδίδει σήμερα η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Asia Business Daily, ένας βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος πιθανόν είναι διηπειρωτικός εντοπίστηκε να μεταφέρεται προς τη δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας.

 

Η μεταφορά του πυραύλου άρχισε τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή την οποία ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε η Πιονγκγιάνγκ, ενώ γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας για την αποφυγή εντοπισμού, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

 

Τα θετικά μάκρο από την Κίνα δεν καταφέρνουν να ενθαρρύνουν τους επενδυτές. Ειδικότερα, ο PMI υπηρεσιών Caixin ενισχύθηκε στις 52.7 μονάδες τον Αύγουστο από τις 51.5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών ενισχύθηκε σε υψηλό τριών μηνών.

 

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0.64%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημειώνει απώλειες ύψους 0.14%. Κατά 0.38% υποχωρεί και ο new Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

 

Αντίθετα, ήπια ανοδικά κινούνται οι υπόλοιποι δείκτες, με τον Shanghai Composite στην Κίνα να ενισχύεται κατά 0.14%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κογνκ κινείται σταθεροποιητικά. Μικρή άνοδο 0.07% σημειώνει και ο ASX 200 στην Αυστραλία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.