ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασιατικές Αγορές: Μικτά πρόσημα στον απόηχο των αποφάσεων της Fed

09:21 - 21 Σεπ 2017 | Χρηματιστήρια
Ασιατικές Αγορές: Μικτά πρόσημα στον απόηχο των αποφάσεων της Fed
Μικτές αντιδράσεις κατέγραψαν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες των ασιατικών αγορών μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης Nikkei κινείται σε ανοδικό έδαφος συνεχίζοντας σε υψηλά δύο ετών καθώς το γεν παραμένει υπό πίεση. Την ίδια στιγμή στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,05%, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai βελτιώνεται κατά 0,07%, ενώ ο Sensex δέχεται πιέσεις της τάξης του 0,4%. Παράλληλα, στην Κορέα ο δείκτης Kospi κατέγραψε μείωση 0,1%. Τέλος, στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,8%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρέθηκε το γεγονός ότι το δολάριο ενισχύεται στον απόηχο των προβλέψεων της Fed για μία ακόμα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αυτό το έτος και άλλες τρεις το επόμενο. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εμφανίστηκε αισιόδοξη για τις προοπτικές της οικονομίας, αν και ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός ώθησε ορισμένους αξιωματούχους να εκφράσουν ανησυχίες για τις επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.