ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπερδεμένες οι ευρωαγορές στο άνοιγμα της εβδομάδας

11:03 - 16 Οκτ 2017 | Χρηματιστήρια
Μπερδεμένες οι ευρωαγορές στο άνοιγμα της εβδομάδας
Μικτές αντιδράσεις καταγράφουν οι βασικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, στον απόηχο των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Αυστρία αλλά και τις εξελίξεις στην κρίση της Καταλονίας και το Brexit.

Αναλυτικότερα ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 καταγράφει βελτίωση της τάξης του 0.10%. Την ίδια στιγμή ο Euro Stoxx 50 χάνει 0.17%. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax βελτιώνεται κατά 0.12%, ο γαλλικός CAC κινείται στα ίδια επίπεδα, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 αυξάνεται κατά 0.04%. Παράλληλα στην ευρω-περιφέρεια, ο ισπανικός χάνει  0.7%, ο ιταλικός FTSE MIB παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 0.09% και ο πορτογαλικός PSI κινείται πτωτικά κατά 0.59%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται το μέτωπο των πολιτικών εξελίξεων στην Καταλονία, όπου ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ενδιαφέρον για του επενδυτές παρουσιάζουν και τα αποτελέσματα των Αυστριακών εκλογών και η νίκη του συντηρητικού Σεμπάστιαν Κουρτς. Τέλος, οι συνομιλίες της Theresa May με τον Jean Claude Juncker για το Brexit αναμένεται να επηρεάσουν την ψυχολογία των επενδυτών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.