ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με Brexit και Καταλονία στο προσκήνιο

19:44 - 24 Οκτ 2017 | Χρηματιστήρια
Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με Brexit και Καταλονία στο προσκήνιο
Δυσκολεύτηκαν να διαλέξουν δρόμο τα ευρωπαϊκά ταμπλό την Τρίτη, με την καταλανική κρίση να απασχολεί τους επενδυτές όσο και το Brexit. Ανοδικά τα χρηματιστήρια, καθοδικός ο πανευρωπαϊκός δείκτης.

Τα βλέμματα των αγορών παραμένουν στραμμένα στην Ισπανία, όπου η κεντρική κυβέρνηση θα διορίσει προσωρινό αντιπρόσωπό της αυτόνομης περιφέρειας, ο οποίος θα διοικεί την περιοχή μετά την έγκριση από τη Γερουσία των μέτρων που προβλέπει το αμφιλεγόμενο άρθρο 155.

Εξελίξεις και στο μέτωπο του Brexit, καθώς σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε πως από τη Βρετανία εξαρτάται εάν θα υπάρξει μια καλή συμφωνία, καθόλου συμφωνία ή ακύρωση του Brexit.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,3%. Ο Λονδρέζος FTSE κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα, με μια ανεπαίσθητη άνοδο 0,3%, ενώ ο γαλλικός CAC έκλεισε με κέρδη 0,17% και ο γερμανικός DAX κινήθηκε ανοδικά κατά 0,10%.

Στο νότο, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε κέρδη της τάξεως του 0,44% και ο ιταλικός FTSE MIB «εκτοξεύθηκε» κατά 1,04%.

Στον επιχειρηματικό χώρο, η ιταλική Saipem επέστρεψε στην κερδοφορία το γ’ τρίμηνο, ανεβάζοντας τη μετοχή της κατά 10%.

Θετικά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε και η φαρμακευτική Novartis, με τα καθαρά κέρδη να σκαρφαλώνουν στα 2,08 δισ. δολάρια από 1,95 δισ. πέρυσι. Αντίστοιχα και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,4% στα 12,41 δισ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.