ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

10:41 - 06 Νοε 2017 | Χρηματιστήρια
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Ήπιες αντιδράσεις κατέγραψαν οι βασικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών να βρίσκεται στην περιοδεία Τραμπ και συγκεκριμένα την επίσκεψή του στην Ιαπωνία.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές στις 22.548 μονάδες. Την ίδια στιγμή ο δείκτης Kospi κινείται χαμηλότερα κατά 0,33% στις 2.549 μονάδες, ενώ ο Hang Seng  μειώνεται κατά 0,32% στις 28.513 μονάδες. Οριακές απώλειες σημείωσε και ο ASX που πέφτει στις 6.027 μονάδες, ενώ στον αντίποδα ο δείκτης Shanghai Composite κερδίζει 0,22% στις 3.379 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό συμφώνησαν για κλιμάκωση της πίεσης κατά της Βόρειας Κορέας, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε αιχμές για το ιαπωνικό εμπόριο, δεσμευόμενος να πιέσει για μια ελεύθερη και ισορροπημένη εμπορική συνεργασία με την Ιαπωνία μετά από δεκαετίες "τεράστιων εμπορικών ελλειμμάτων". 

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο κινείται σε υψηλό διετίας, καθώς ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας εδραίωσε την εξουσία του προχωρώντας σε μαζικές διώξεις και συλλήψεις μελών της βασιλικής οικογένειας, υπουργών και επενδυτών, περιλαμβανομένου του επιφανούς δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Αλαουίντ μπιν Ταλάλ. Η είδηση αυτή προκάλεσε ανησυχία για το ενδεχόμενο απόσυρσης μεσανατολικού χρήματος από ορισμένες ασιατικές αγορές. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα επιβαρύνθηκε και από τις δηλώσεις του διοικητιή της κεντρικής τράπεζας της Κίνας που ζήτησε αυστηρότερες χρηματοοικονομικές ρυθμίσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.