ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Καταβαραθρώνεται ο Nikkei

10:55 - 09 Νοε 2017 | Χρηματιστήρια
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές - Καταβαραθρώνεται ο Nikkei
Μπερδεμένες αντιδράσεις σημείωσε το ταμπλό στην Ασία, με τον Nikkei να διαγράφει όλα τα κέρδη που απέκτησε από το χθεσινό ράλι, γεγονός που αποδίδεται στην ανάκαμψη του γεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Αναλυτικότερα, ο ιαπωνικός δείκτης καταβαραθρώνεται από το 2% στο -0,3%. Την ίδια στιγμή στην υπόλοιπη Ασία, απώλειες 0,25% σημειώνει ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία, ενώ αντίθετα κέρδη 0,55% κατέγραψε ο ASX στην Αυστραλία. Σε ανοδική τροχιά οι κινεζικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,55%, ενώ ο Hang SSeng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη της τάξης του 0.95%. Αντίθετα, πτωτικά κατά 0,07% κινείται ο Kospi στη Νότια Κορέα. 

Στα μάκρο της ημέρας, αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Οκτώβριο, και διαμορφώθηκε σε υψηλό εννέα μηνών, καθώς οι μικρότερες μειώσεις στις τιμές των τροφίμων επηρέασαν λιγότερο τον συνολικό πληθωρισμό, εμφάνισαν τα επίσημα στοιχεία. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας σημείωσε άνοδο 1,9% τον Οκτώβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι της ανόδου 1,6% το Σεπτέμβριο.

Ενώ τέλος στο μέτωπο των επιχειρήσεων, αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση πως τρεις κινεζικές εταιρείες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με την αμερικανική κατασκευάστρια ημιαγωγών Qualcom επηρέασε αρνητικά τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.