ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες

18:24 - 22 Δεκ 2017 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες
Με οριακές μεταβολές διαμορφώνονται οι βασικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν τα βλέμματά τους στα τελευταία οικονομικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία τα οποία δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Αναλυτικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση της τάξης του 0,05% και διαμορφώνεται στις 24.769 μονάδες. Την ίδια στιγμή ο S&P 500 παραμένει σχεδόν αμετάβλητος στις 2.684 μονάδες, ενώ ο Nasdaq μειώνεται κατά 0,13% στις 6.956 μονάδες.

Στα μάκρο νέα, τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν έδειξαν ότι οι Αμερικανοί αύξησαν τις δαπάνες τους τον Νοέμβριο, ένδειξη ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη ενισχύεται, ενώ είδαν και τα εισοδήματα τους να ενισχύονται.

Ειδικότερα, οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Την ίδια στιγμή, το προσωπικό εισόδημα ενισχύθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση.

Τέλος, ο δείκτης προσωπικής αποταμίευσης παράλληλα διαμορφώθηκε στο 2,9% σε σύγκριση με 3,2% τον Οκτώβριο, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2007.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.