ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η υψηλή μεταποίηση έφερε ώθηση και κέρδη στις ευρωαγορές

13:01 - 03 Ιαν 2018 | Χρηματιστήρια
Η υψηλή μεταποίηση έφερε ώθηση και κέρδη στις ευρωαγορές
Σε θετικό έδαφος διαμορφώνονται οι βασικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στα δυνατά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τον τομέα της μεταποίησης στην ευρωζώνη.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 βελτιώνεται κατά 0,38% με όλους τους επιμέρους δείκτες σε θετικό έδαφος. Την ίδια στιγμή, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,48%, ενώ με κέρδη 0,26% κινείται ο γαλλικός CAC 40. Ο βρετανικός FTSE 100 είναι ο δείκτης που υποαποδίδει με οριακά κέρδη 0,01%. Στην ευρω-περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,25%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,24%, ο ελβετικός SMI κερδίζει 0,51% και ο πορτογαλικός PSI καταγράφει κέρδη 1,06%.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης Ryanair πρόκειται να δημοσιεύσει στοιχεία επιβατικής κίνησης για τον Δεκέμβριο. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η θυγατρική της εταιρεία, Ryanair UK, είχε υποβάλει αίτηση για βρετανικό πιστοποιητικό αεροπορικής λειτουργίας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να συνεχίσει να λειτουργεί στη χώρα μετά το Brexit.

Τέλος ενδιαφέρον για τους επενδυτές παρουσιάζει και η αναμενόμενη εισαγωγή της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα. Η ανανεωμένη έκδοση της οδηγίας για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων στην Ευρώπη - Mifid II - πρόκειται να τεθεί σε ισχύ σήμερα, επηρεάζοντας το σύστημα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε κάθε γωνιά της ηπείρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:04 - 03 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.