ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: «Ελεύθερη πτώση» 40% και σύντομα περιμένει τις αγορές!

13:17 - 07 Μαρ 2018 | Χρηματιστήρια
JP Morgan: «Ελεύθερη πτώση» 40% και σύντομα περιμένει τις αγορές!
Σε μια όχι και τόσο αισιόδοξη πρόβλεψη, προβαίνει η πανίσχυρη αμερικανική τράπεζα JP Morgan, σημειώνοντας πως το sell-off μπορεί να μην είναι τίποτα μπροστά στη «βουτιά» που περιμενεί τις αγορές σε διεθνές επίπεδο σε μερικά χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Daniel Pinto, του επικεφαλής εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής της τράπεζας, μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να υπάρξει μία διόρθωση της τάξης του 30% με 40%. Σύμφωνα με τον Pinto, προς το παρόν η χρηματιστηριακή αγορά πιθανόν να έχει περιθώρια για να «τρέξει», καθώς οι μετοχές οδηγούνται κυρίως από την οικονομική ανάπτυξη και τα υγιή κέρδη, και αυτοί οι δύο παράγοντες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Μολονότι έχει περάσει μόλις ένας μήνας από το απότομo ξέσπασμα του διεθνούς sell-off στις αρχές Φεβρουαρίου, οι αγορές φαίνεται να το έχουν αφήσει πίσω τους και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η διόρθωση δεν ήταν συνδεδεμένη με τα θεμελιώδη μεγέθη και σχετίστηκε με τις στρατηγικές που ποντάρουν στην μεταβλητότητα καθώς και τα αλγοριθμικά trades.

Όμως, σύμφωνα με την JP Morgan, η απειλή μίας πραγματικής και βαθιάς διόρθωσης της αγοράς, συνοδευόμενη από αναταραχές της μεταβλητότητας, παραμένει αναμφισβήτητα στον ορίζοντα.

Αν και αυτό δεν θα συμβεί αυτό το έτος, το κραχ της τάξης του 30% με 40% βρίσκεται στα "χαρτιά" σύμφωνα με τον Daniel Pinto. Οπως τόνισε στο Business Insider, αν και το τρέχον διάστημα υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου και ανάκαμψης των μετοχών, ωστόσο αυτό που συνήθως συμβαίνει σε έναν τέτοιο κύκλο, είναι ότι τα επιτόκια αρχίζουν και αυξάνονται έντονα οδηγώντας σε μείωση των spreads των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σε σχέση με τους αντίστοιχους τίτλους άλλων χωρών (credit score spreads). Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ιστορία, φτάνει η στιγμή όπου τα spreads δεν μπορούν να περιοριστούν περαιτέρω και αρχίζει η διεύρυνσή τους για αρκετούς μήνες, πριν έρθει μία ισχυρή διόρθωση στις αγορές.

"Έτσι συμβαίνει συνήθως. Τα επιτόκια αυξάνονται, η πιστωτική αγορά αντιδρά και μετά οι μετοχές υποχωρούν".

Τελευταία τροποποίηση στις 13:20 - 07 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.