ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple «λύγισε» τη Wall Street

00:35 - 04 Ιαν 2019 | Χρηματιστήρια
Η Apple «λύγισε» τη Wall Street
Πτωτικά έκλεισε την Πέμπτη η Wall Street, γεγονός που φάνηκε ήδη από νωρίς στο άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς.

Ο Dow Jones «λύγισε» μπροστά στην ανακοίνωση της Apple για την υποβάθμιση των πωλήσεων του τεχνολογικού κολοσσού κλείνοντας με πτώση 661 μονάδων, σε ποσοστό 2,8%.

 

Ο Nasdaq ακολούθησε με πτώση στο 2,54%, ενώ ο S&P 500 είχε απώλειες 2,5%.

 

Η Apple έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις αγορές σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι οποίες από το πρωί «πέφτουν» σαν ντόμινο η μία πίσω από την άλλη.

 

Από το πρωί εξαιτίας της Apple είχαμε πτώση στην Ασία, ενώ αρνητικά έκλεισαν και οι ευρωαγορές.

 

Η υποβάθμιση των προβλέψεων της Apple για τις πωλήσεις, η πρώτη εδώ και 15 χρόνια, εξαιτίας των χαμηλών πτήσεων στην Κίνα, συμβάλλει στην οικονομική ρευστότητα και προκαλεί πονοκέφαλο στους επενδυτές.  

 

Όπως ήταν φυσικό, στο στόχαστρο σήμερα βρέθηκαν οι εταιρείες τεχνολογίας, συνεργάτες και μη της Apple, οι οποίες είδαν τις μετοχές τους να κοκκινίζουν. 

 

Η ίδια η μετοχή της Apple σημείωσε στο κλείσιμο πτώση της τάξεως του 9,96%.

 

Εκτός από τις αρνητικές προβλέψεις της Apple, ως «βαρίδι» για τους δείκτες της Wall λειτούργησαν και τα δυσοίωνα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και ιδιαίτερα τον τομέα της μεταποίησης.

 

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 54,1 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 59,3 μονάδες του Νοεμβρίου, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 57,9 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:40 - 04 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.