ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σύννεφα» εν όψει Fed στη Wall, σε θετικό έδαφος η Ευρώπη

18:30 - 09 Μαϊ 2007 | Χρηματιστήρια
Πιέσεις δέχεται η αμερικανική κεφαλαιαγορά, καθώς οι εκτιμήσεις για χαμηλότερες πωλήσεις και κέρδη κολοσσών, όπως η Cisco Systems και η Toyota, επαναφέρει στο προσκήνιο τους φόβους ότι η εταιρική κερδοφορία θα πληγεί εξαιτίας της επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας. Επίσης, οι επενδυτές, έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην ανακοίνωση της FED και του Προέδρου της Ben Bernanke για την αμερικανική οικονομία και τα επιτόκια δανεισμού, τα οποία εκτιμάται ότι θα διατηρηθούν αμετάβλητα.

Αυτή την ώρα ο Dow υποχωρεί κατά 0,03%, στις 13.305,74 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στις 2.561,04 μονάδες και ο S&P 500, μειωμένος κατά 0,05%, διαμορφώνεται  στις 1.506,98 μονάδες.

Η μετοχή της Cisco, της μεγαλύτερης εταιρείας παγκοσμίως κατασκευής εξοπλισμού δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών υποχωρεί, καθώς οι πωλήσεις της δεν ανταποκρίθηκαν στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 Επίσης, υπό πίεση βρίσκεται ο τίτλος της Toyota Motor, καθώς η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας προβλέπει ότι θα καταγράψει τη μικρότερη αύξηση της κερδοφορίας σε διάστημα μίας δεκαετίας, λόγω χαμηλότερης ανάπτυξης στις ΗΠΑ και επενδύσεις σε νέα εργοστάσια.

Όσον αφορά το μέτωπο των επιτοκίων, οι απόψεις οικονομολόγων και αναλυτών συγκλίνουν στη διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα, τη στιγμή που η αμερικανική οικονομία εξακολουθεί να εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης και οι πιέσεις από τον πληθωρισμό συνεχίζουν να υφίστανται. Οι οικονομολόγοι, στην πλειονότητά τους εκτιμούν ότι θα σημειωθεί αύξηση των επιτοκίων στα τέλη του 2007.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές κατάφεραν να επιστρέψουν σε θετικό έδαφος, με τις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων να βρίσκονται στο επίκεντρο της ανοδικής τάσης, χάρις στο φημολογούμενο deal εξαγοράς ύψους άνω των 100 δισ. δολαρίων της Rio Tinto Group από την BHP Billiton

Συγκεκριμένα, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,03% στις 6.552,10 μονάδες, στο Παρίσι ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 6, 045.18 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,18%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Dax καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,35% στις 7, 468.07 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.